+381 34 519 191
poljoflora@gmail.com

Kusovac bb, Toponica, RS
Poljo-flora

Postojimo od 1998

Istorija

Zemljoradnička zadruga Poljoflora, osnovana je 1998. godine sa sedištem u Toponici, opština Knić, na principima savremenog zadrugarstva, to jest na bazi uloga kapitala osnivača. Od osnivanja, preko svojih zadrugara i kooperanata bavi se proizvodnjom i prometom poljoprivrednih proizvoda kao i prometom sve ukupnog repro materijala vezanog za potrebe poljoprivredne proizvodnje.

Od 2002. godine započinje preradu povrtarskih kultura, preko zadrugara, tehnologijom kišeljenja, koristeći tradicionalna iskustva ovog područja, koje je sticano vekovima. Jedan od prepoznatljivih proizvoda uz ostalo je i Gružanski Kiseli Kupus. Vakum dorade nalazi mesto visoke ocene kvaliteta na domaćem i zapadnoevropskom tržištu.

Pored provere kvaliteta na domaćem i inostranom tržištu u zadnjih nekoliko godina osvaja i zlatne medalje za ocenu kvaliteta na Novosadskom poljoprivrednom sajmu.

Misija firme PoljoFlora je da postane regionalni lider u proizvodnji i preradi povrtarskih kultura tehnologijom kišeljenja.

Od 2002. godine kada je počela proizvodnja povrća tehnologijom kišeljenja beleži se stalan porast proizvodnje kao i izvoz u Zapadno evropske zemlje, koji je u 2008. godini dostigao 1000 tona gotovih proizvoda. U prethodnim godinama proizvodnja se konstantno povećavala i danas u 2013 godini mi izvozimo 2000 tona godišnje u zemlje Evrope. Plasman je u glavnom u Nemačkoj, Francuskoj, Švetskoj i Švajcarskoj.

  • Gružanski kiseli kupus - glavica
  • Gružanski kiseli kupus - rolnica
  • Gružanski kiseli kupus - ribanac
  • Gružanski kiseli kupus - list
Image

Proizvodi

Proizvodi: Gružanski kiseli kupus - glavica, list, ribanac, rolnica.

Postoji više vrsta kupusa široko zastupljenih u ljudskoj ishrani: kupus Glavičar, kupus Lisćar, Karfiol, Kelj. Svi oni vode poreklo od divlje vrste BRASSICA SILVESTRIS rasprostranjene u oblasti Sredozemnog mora. Za ishranu se koriste listovi zbog sadržaja proteina, ugljenih hidrata, mineralnih materija i vitamina C. Koristi se svež, kuvan i ukišeljen. Jedan je od najrasprostranjenijih povrtarskih kultura.

Zemljoradnička Zadruga POLJO-FLORA

Budite slobodni da nas u svakom trenutku kontaktirate

+ 381 34 519 191, +381 64 938 77 23, +381 34 610 11 14or

Kontakt